Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skildring av livet på en vanlig stadsbuss.....


Busstur ....

Trängsel
som det värsta fängsel
man står som sardiner
ute vinden viner
när bussen stannar ,tvärt
åker man iväg, rätt kärvt

Tyst som i graven
känns som "värsta slaven"
oj,hej ,det var en bekant
ej längre helt ensamt
prata ditten datten:
"Gick det bra på matten (?)
Allt väl i skolan (?)
Jo, men lite ont i kolan (!)
Aha, fest igår ?
Jag förstår, jag förstår .."

Nu bussen strax är framme
dit min avstigning sker
rätt jag nu har "hamne"
ska inte åka mer.........

-----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 190 gånger
Publicerad 2010-05-09 18:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den bussturen måste ha varit under rusningstrafik :)
Så känns det i alla fall när man läser dikten.

Anne
2010-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska