Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När allt i naturen plötsligt vaknar till liv


Vårkänslor i luften

Den vinterkalla myllan börjar tina upp under solens värmande strålar
Tulpanlöken nere i jorden börjar röra på sig, den vaknar ur sin vintersömn
Långsamt strävar den uppåt; mot solen, mot värmen

Det doftar våt lera och fukt under jorden
Löftesrikt och fruktsamt
Våren är en tid för förökelse

Fåglarnas locksång för att finna en partner
Katternas envetna jamande
Människornas uppskruvade rop och skratt, och deras lättklädda kroppar
I hopp om att finna en partner att utforska under vårens ljusa, löftesrika kvällar och nätter

Framtidshopp




Fri vers av Smörblomma
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-09 19:45



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Fina ögonblicksbilder med vårkänslor.
Fint fångat skrivet.
2010-05-09

  yta
Ja det är så sant. Har själv tänkt så många vårar. Bra text!
2010-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Smörblomma
Smörblomma