Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Såg en gammal cykel


Såg en gammal cykel på en loppis, en sån där som jag aldrig fick, jag fick en ny 24 tum, en gång, en SCO. En dansk cykel, de andra hade DBS eller NORDSTJERNAN, CRESCENT, MONARK, PUCH eller just denna. Denna cykel med dubbla rör i överdelen på ramen, där satt växelspaken, som på en bil!
Denna cykel var så cool, ingen paket hållare utan en limpa, gul eller nästan neon orange, med ett spektakel till styre, ”utan slut”. Det var liksom en omgjord konsumåtta och den hade inga handtag heller, bara var lindad, som en bandyklubba.

Nån sån fick jag aldrig, de var för dyra men man fick höra att ”den var för opraktisk” då den inte hade pakethållare…pakethållare, vem fan brydde sej om sånt?

Jag växte ur min gamla SCO och fick överta min brors, han hade moped då, och den fick jag dras med till 15 års ålder. Nu står det i vårt cykelrum en, 26 tums SCO, med tomma däck och damm sen 15 år. Nu känns den lite kult och lockande, och knappast nån skulle sakna den….

Men inget hade varit så häftigt, som en sån där med bilväxelspak, då, när man var 8-10 år och långt innan nån ens funderat på ”mountinbikes”.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 264 gånger
Publicerad 2010-05-11 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO