Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet förskönat minne av en man som sjöng "La Bohème"


La Bohème

Vilar lite på en bänk
Solen skiner
Le canal Saint-Martin
Den glittrar i solskenet
Men det är ej solen
Som väcker mitt intresse
Det var en röst
Som väckte mitt intresse
En vacker mansröst
Jag hör en sång

La Bohème

En underbar röst
Jag sätter mig upp
Vänder mig om
Mot rösten
Ser en man
Med sina kamrater
Ett bohemiskt liv
Den vackra melodin

La Bohème

Han med trasiga kläder
Sjunger så vackert
En bedårande röst
Jag njuter
Av hans ljuva stämma
Av denna vackra melodi

La Bohème

Där i en park...
Bredvid...
Le canal Saint-Martin...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 528 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-11 20:42



Bookmark and Share


  Aftonvännen
mera hur du känner där!

Mer hur han är och luktar!

mer av det som är bra

men inte i den här dikten, den är färdig i sömmen
2010-05-11

  Maria Thunholm
Merci beaucoup !

Tack för komplimangen och visst var det Charles Aznavour... Men jag bor i Paris sedan 2004... Jag sysslar med fransk amatörteater...

En underbar och gripande melodi! Du skulle hört den här mannen...

Bonne soirée ! ( Som vi säger här... )
2010-05-11

  Larz Gustafsson VIP
Var det en Aznavour-sång?

Du förmedlar verkligen en fransk feeling.
2010-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm