Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teologi i lögnoskopi


Teologi Från wikipedia:
Begreppet teologi (grekiska: θεός - gud, λόγος - ord, kunskap, förståelse, mening) innebär "läran om Gud".


Man kan tycka vad man vill
Om den läran
Man kan kalla det humbug
Verklighetsflykt

Man kan kalla det för
I princip vad man vill
Men
Det är nåt som betyder en del
För många…
TRON på Gud

Så med detta i medvetande så undrar man
Hur kan man som ”teolog” gå i motsatt riktining
Och helt enkelt deklarera sin ”icke tro”
Och ändå kalla sej ”teolog”
Eller ”kristen”

Det är lite som att kalla sej vapenvägrare
Och gå runt beväpnad
Som att kalla sej ”asexuell”
Men ständigt ha stånd
Som att kalla sej ”ickevåldsman”
Men slå sina barn och sin fru


En som kallar sej teolog
Men inte har en tro
Är nog en av världens mest ”potenta”
Lögnare och falsk myntare
”Falskare människa har aldrig setts”
Om man överför Cornelis ord….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-12 20:33



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant, håller med dig
2010-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Helt överens med dig!
100%
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO