Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjuk översitteri II

Sexuella trakasserier
Bland teatern
Och präster ”utmålas” som om
De är ”övergrepps människor”
Snart sagt, allihopa

Men läkarkåren verkar klara sej undan
Naturligtvis, så är de flesta ”normala”
D v s de varken tvingar, eller lockar med
På tvivel aktiga grunder
Men

Det finns många, alltför många
I Borlänge för ett antal år sedan
Så var det en läkare som alla tjejer
Kände till att
”alla tjejer fick klä av sej”

”Har du ont i halsen, gå dit och klä av dej”
”Har du ont i foten, klä av dej”
”Har du exem på händerna, klä av dej”
Och det visste alla tjejer om

Jag jobbade då, med enbart tjejer och flera
Hade råkat ut för samma sak
Några med syster, kompis och liknande
”ALLA VISSTE”
men så vitt jag vet, så gjordes inget

Vad gjorde jag, ingenting
Det var en annan tid
Jag var ung
Och tyckte framförallt att
Det är tjejer som måste anmäla sånt
De som utsatts….

En annan variant
Hände i Falun, grannstaden
En tjej ”lade upp sej” i gynstolen och läkaren
Kommer fram och säger
”här kan man åka in med häst och vagn”’
Snacka om övergrepp i en utsatt situation…

De som träffat läkare borde få fylla i
Om sådant som de upplevt….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 148 gånger
Publicerad 2010-05-12 13:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO