(Günter Wallraff)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"De säger att har man inget ryggstöd är det bra för ryggen"
(Günter Wallraff)




Kulturarbetare

kulturarbetare
är både den som sätter potatis
och den som dirigerar kammarorkestern
kulturarbetare skriver böcker
gör film
och recenserar dem
kulturarbetare är den som läser lunchlyrik
på biblioteket för tre åhörare
varav en sover och två har glömt hörapparaterna hemma
(men de tackar hjärtligt efteråt)
kulturarbetare ordnar hembygdsdagar
författarbesök i skolan
trubaduraftnar på äldreboenden
och gnetar tålmodig på med det de brinner för

för det mesta är det ett oglamouröst slit bakom kulisserna
inte värst många applåder
och mycket skit får man ta

men det är bra för potatisen




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 273 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-05-12 12:24



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
ja himmel, man har mycker anvädning för kultur!
2010-05-12

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint tecknade rader med stor sanning och god potatis
2010-05-12

    Tea Alex
Får mig att tänka. Jag tänker ofta att kultursaker kostar för mkt pengar, mendet ligger ju en hel del arbete bakom. Tex film, kan jag tycka är för dyrt. Bio tex. Men det kostar ju apa att göra filmen. Man vill ju att folk ska få betalt. Har diskuterat det ganska mkt med en vän som är filmintresserad och börjat se det på ett annat sätt. Har börjat köpa en del filmer ibland, det behöver inte var så dyrt. Känner att det är bra att stödja branchen.
2010-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Helt i FiB/K:s anda.
2010-05-12

  walborg
Helt underbar text om vardagen bakom ...!
2010-05-12

  aol
häri ligger en stor sanning
2010-05-12

  åkeojag
Ja, hur tackar man för livsglädje?
Kulturen ger människan ett värde, utan den kan vi inte längre försvara vår existens.
2010-05-12

  Carola Zettergren
SNYGGANS!:)
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger