Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egentligen behöver inte redaktionen oroa sig, det finns ju,redan, en liten klick, självgoda och hänsynslösa censorer, som gör sitt bästa för att knäcka folk här....


"De självvalda censorerna !"

De självvalda censorerna
väntar i kulisserna
med vässade klor
så fort något "inte duger"
eller (enligt dom) suger
slår de ner som hökar
se´n skriften ner de trycker
de skitar ned så det "knökar" (¤)
och hänsynslöst förtrycker
ironiserar och nedvärderar
de orden saboterar
tyvärr läses de av många
masochister (?) som de "fånga (t)"

Jag ville ,egentligen, sluta
att om detta "tuta"
men kan ej acceptera
det som drabbar flera
att få sina produkter
till "skrot" förvandlade
av dessa typer förvanskade
vårt fria ord är hotat
av dessa intriganter
och hur jag än har "motat"
och, ämligt (¤), knotat
så fortsätter trallen
densamma "onda mallen"......

--


(¤)=Knökar : (folkligt) knakar

(¤)= Ämligt : (folkligt) motbjudande, avståndstagande..




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-12 18:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Minns hur en man som växte upp i Norge under nazisternas ockupation och arbetade som tidningsbud varje dag fick åka till censorn med sina tidningar så att han kunde gå igenom dem innan de distribuerades.
2010-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska