Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättsröta urgröpa tilltron



När domare ”döms”
När poliser likaså
Åklagare är jäviga
(t ex. han gick i säng med den åtalades ex-fru)
och kronfogdar köper musik, ”svart”
(och inte nödvändigtvis, ”rythm and blues”)
Advokater som myglar
Och nämndemän som somnar

Allt detta utan att det reageras
Jo det påtalas
Ibland
Men blir det åtgärder
Varför får de sitta kvar på sina poster

Och sen
Sen fordrar man att ”svensken” i allmänhet
Ska vara laglydig
Han/hon ska deklarera ärligt
Inte köpa eller sälja svart
Han ska helt enkelt göra allt det där
Som inte de inom rättsväsendet klarar….

Det är inte bara moral
Det är sensmoral i fara
Och framförallt, tilltro
Till rättsväsendet….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-13 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO