Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN LITEN HISTORIA FRÅN LIVET...


Fjärilen satt på min fönsterkarm
- den var matt, den ville inte ut.
Jag öppnade fönstret, blåste med min mun,
men den stretade emot.
- Ordnade korsdrag, jag såg hur den nöp sig fast i fönsterkarmen.

Då tog jag en tidning.
Fjärilen kröp upp på den men föll ut innan jag hann släppa ut den.
- Jag tänkte inte mer på det.

Nästa dag såg jag fjärilen, ännu mer matt.
Då tog jag den i ena vingen och bar ut den.
- Där ute skulle den inte bli äldre än här inne, men den var hemma.




Fri vers (Prosapoesi) av Anders Nordlander VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-13 00:20



Bookmark and Share


  walborg
Så fint att läsa om denna varsamhet med ett levande väsen.
2010-05-13

  Suzy med punkterna
Sorgfyllt vackert
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP