Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minst,alltså, plus våra barn så blir vi över en HALV MILJON ! Detta poem tillägnas oss, ENDAST oss ! Fakta från Metro 100512 .


Vi är 412.000 - Vi som är på lägsta trappsteget !

Fyrahundratolvtusen
flera har fått lämna egna husen

Fyrahundratolvtusen
fått ett helvete under Reinfeldt
när vi vandrar på hans "schweinfält"
ett fält med fallgropar överallt
i våra sår strös mera salt

Fyrahundratolvtusen
fått avstå från "livets goda"
ibland, knappt råd med en fruktsoda
förpassade till lågprisjakt
eller en evig "extraprispakt"

Fyrahundratolvtusen
VI måste sprida Vårt Budskap
till de andra, så DE förstår
DÅ får också de den kunskap
om hur ILLA Sverige går
hur de Rika skor sej
Rättvisan finns ju ej

Fyrahundratolvtusen
Och när barnen, skeptiskt,
frågar
VARFÖR har vi inte råd ?
svaren då oss
plågar
men pengar finns ju ej
till någon, lite dyrare ,"grej"
DÄRFÖR måste andra ta vid
efter Reinfeldts fördärvliga tid
DÅ blir det lättare för oss
"i skiten"
Också för den som är
så liten.......

------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-13 11:05



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Till Anders: "Tillväxt" ,javisst, men det ska då gynna ALLA, och valet mellan ett privat försäkringssystem för ALLT (som borgarna ,slutligen, vill ha) innebär HÖGA försäkringskostnader som låginkomsttagare ALDRIG klarar (precis som i USA) . DÅ slår skattefinansierade (offentliga) försäkringar rättvisare ! DÅ kan alla vara försäkrade ! DET tycker jag är rättvist !
2010-05-13

  erkki
Ett allvarsamt nödrop känns det som. Tro bara inte att bratsen kring Stureplan har någon hjälp att ge. De är själva vrak, emotionellt. Man kommer inte längre med fördelningspolitik. Den vägen har tömts ut av sossarna. Nu behövs tillväxt, så kakan blir större.
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska