Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten pojkes höga önskan


Jag skall köpa vingar för pengarna

Den slarvigt klädde lille pojken stiger in i lanthandeln
Folket tystnar och vänder sig om
Nyfiket bryr de sig inte ens om att försöka dölja att de stirrar på honom
I deras ögon är han inte mycket värd; fattigungen

Hans nästipp når knappt upp till handelsdisken
I sin svettiga näve håller han några mynt
Folket glor och tisslar:
”Det är synd om pojken, hans far dricker ju varje dag sedan modern dog. Slashas och suput, är vad han är. Fast det är synd om pojken” nickar de förnumstigt och viktigt av sig

Pojken märker inte folkets nyfikna blickar
Han lyfter upp pengarna på disken och släpper ut dem ur sin svettiga näve
Ser förväntansfullt på handelsman
Sedan säger han ivrigt med blossande kinder:
”Jag skall köpa vingar för pengarna. Och flyga upp till himlen till mor!”




Fri vers av Smörblomma
Läst 988 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-13 16:27



Bookmark and Share


  yta
Oj Jättefin text, så oerhört gripande. Den bokmärker jag
2010-05-20

  Monika A Mirsch VIP
din text glimmar - du fångar en sällsam stund då en liten fattiglapp får stora förnäma att tystna - stiligt
2010-05-17

    Fenixmona
Så fin...enkel och koncis. Precis som jag tycker om det...
Kram Fenixmona
2010-05-17

    © Birgitta Wäppling VIP
Välskrivet och med en fin vändning på slutet.
2010-05-13

  Eléa
Vackert skriven.

Slutet är en elegant vändpunkt. Gillar.
2010-05-13

  Stefan Höglund
En fantastiskt bra och berörande text. Påminner mig lite om Nils Ferlins text som jag tror börjar med han satt på handlarns trapp med en pappers lapp.
2010-05-13

    moggis
fy va bra den var fick tårar i ögonen
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Smörblomma
Smörblomma