Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som de flesta (som läser mig) vet, hävdar jag Rättvisans budskap "med en dåres envishet" . Har jag överlevt mig själv ? För Rättvisa verkar vara på väg att plockas bort från agendorna.......,ett inlägg i valdebatten...


"Rättvisa - Ett Urmodigt Ord ?"

Rättvisa
Ett fult ord för många ?

Rättvisa
Allt svårare att fånga .

Rättvisa
En patetisk Utopi ?
Kan ändå inte, låta bli
att fajtas för denna
"neanderthalare"
fast många vill
förhala de´
"Visst, Rättvisa är bra
men tillväxt är bättre
och vi smarta vi ska
fixa jobb lite lättare !"
Men DE jobben , är de
nå´t att ha (?)
arbetsgivarna LÄTT
ska sparka folk
SÅ vill de ha
ingen trygghet alls
om deras version
anbefalls
idag ett jobb,
imorgon kicken
nej, sätt stopp (!)
var ingen "chicken"
För trygghet på jobbet
måste finnas
och DEN måste nu
tillbaka vinnas
DET är Rättvisa
för oss små
att vi slipper
från jobben gå
så LÄTT som
Reinfeldt vill ha det
det är DÄRFÖR , som
jag får "spader"
SÅ kicka Reinfeldt
i höst
På de "rödgröna"
lägg Din röst !

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 372 gånger
Publicerad 2010-05-13 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska