Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ephemeroptera

1.


tänder möts. sötma, våld.
kalk, emalj, en liten kropp.
hon säger inte
god natt, sov gott.
i morgon blir allt lite bättre.


2.


älskar hårt. läker stilla.
finnar i pannan. aloe vera.
hon är i min brors ålder.
grönskan under mina fötter.
mig kan du inte fånga.


3.


giv mig ben. giv mig daglig ro. raka ord är harpuner.
först är det skinn, sedan rött, sedan vitt, sedan
svindlande främmande.


4.


skalet mitt är torrt, vill spricka.
jag är ökenjord. svunnen jord.
mitt blod är trögt. min sperma samlas i naveln.
hon behöver bära mig.
jag placerar hennes händer över mitt kön.
känn lättnad då, bögjävel.


5.


det finns en lek.
den går ut på att knulla din flickvän när hon sover.
hon ska kännas, men inte märka någonting.
alla kommer att skratta.

det finns en lek.
lutar hon sig ned för att leta upp sin lunch ur sin väska kan du säga när du ändå är där nere.
alla kommer att skratta.

det finns en lek.
du startar ett band. du har spelning i skolans aula. till konserten spelas det film på en projektorduk. filmen klipps ihop med bilder på din nakna flickvän.
alla kommer att skratta.

det finns en lek.
jag älskar dig.
alla kommer att skratta.


6.


vågar mig ända fram.
lägger hela handen på mulen.
är varm som du var kär en gång.
är mjuk som du slår upp ögonen.
elektricitet stöter sig fram.
jag, mitt coeur,
du, ditt coeur,
var vad jag alltid fruktat;

vad jag nu behöver.











Fri vers av georgevillintedö
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-14 01:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

georgevillintedö