Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är de enda som tänker på att vi tänker<br>


En människa II.

 

jag känner vittringen av människa
och hudens receptorer signalerar
ont eller gott
jag känner doften av ett barns fjuniga huvud
och jag blir instinktivt försvar
min unge värnar jag med livet om så krävs
jag känner vittringen av hane
lockande
eller frånstötande
jag slår en lov och känner efter
fattar mitt beslut och viker av
i motsatt riktning
kanske en annan dag
jag är på det hela taget körtlar och hormoner
men
jag känner vittringen av människa
jag skiljer ont från gott
mitt val
gör hela skillnaden




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 232 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-14 22:52



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"Vi är de enda som tänker på att vi tänker"

Det där var ytterst tänkvärt, som resten av dina ord, allt är val,
man vet ju det men inte alltid tänker man på det. Dina ord väcker just tankar, såna som är bra att tänka...
2010-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Gud har skapat oss till Sin avbild.
Det gör hela skillnaden.
Och vi kan göra skillnad - med Honom.

Fint att vi inte är bara kroppsfunktioner och stoft.
Vi har evighetsvärde.
Fint att du skrev detta!
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger