Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskap...



Tre fyra vändor tål vänskapen
sen blir den naggad i kanten
sen suddas bilderna ut
och du vandrar
ensam

mot ett mål du själv har satt




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-15 12:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker betydligt mycket mera kan sägas om vänskapen, ety den i mångt och mycket kan liknas vid kärleken, hatet, ovänskapen, en afton på teatern med mera. Det är dock roligt när poeter gör sina små försök att beskriva något litet om detta mänskliga såväl som mellanmänskliga 'problem'. Bara det förtjänar en inte helt utblommad bukett av rosor att låta hängas upp och ned i ett hörn av rummet för att förvandlas efter någon tid till torrt fnöske att smulas sönder till ett fint damm att lägga på sin älskades sida i sängen. På hennes fråga om det är mjäll eller döda fjäss, skall han blott säga 'En gång var detta damm en vacker bukett av de mest intagande rosor, så prunkande att de kunnat ha blivit givna till en princessa'. Sedan skola dessa två ägna resten av natten till att i samma säng spela ett alfapetsspel av den sorten som den resande har med sig att spelas på tåg. Varje poängseger skall leda till en smekning och en kyss och detta skall förstås sedan även leda till att dessa av spelet trötta kombatanter även... (ja, gissa själv om du kan)
2010-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP