Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rundgång



Såg Michael Palin i
”från pol till pol”
Han såg gammal ut
Men så såg jag att den var gjord 1991
19 år sedan
en bild av ”det moderna Afrika” men
för 19 år sedan
Men ändå inte alltför avlägset

Men om man räknade igen
19 år innan, 1991
år 1972
Det ”finaste” man kunde ha var en VOLVO 144
Eller möjligen 164
Och Pompadau var president
Sveriges sosse-era gick mot sitt slut

Nixon var president och Vietnamnkriget pågick
Som värst
Allt dåligt kom då från USA sas det
De fanns kommunister i vårt land
Som trodde på Sovjet som ”norm stat”
Facket gjorde åsiktsregistreringar på arbetsplatser
Som systematiskt sparades i ett olagligt arkiv
Grundlagsvidrigt och med Palme, Carlson m fl
Som ansvariga
Gjeijer var justitieminister och knullade med horor
Och även småflickor och inte bara han…
175 mot 175, så det lottades i riksdagen…

Det är 38 år sedan
Jag gick i småskolan och visste inte så mycket
Om såna saker
Så längesen känns det
Mycket mer än dubbelt, så längesen som 1991
I alla fall tankemässigt
Men ändå, om man byter namn
På krigsplatser och annat så är inte världen
Så förbannat olika…
Så förbaskat lika

Ja förutom att både vi och omvärlden
Såg Sverige som ett slags mönsterland
De fanns inga hemlösa
Man fick pengar om man blev sjuk
Mönsterlandet Sverige finns inte mer
”bara Sverige”
Hemlösa finns, se dej omkring
Kriget är i Irak och Afganistan
Annars ingen större skillnad

Världen är rund
Så rund och vissa händelser de går runt
Runt runt, oavsett tider och politik




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 132 gånger
Publicerad 2010-05-16 12:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO