Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter oktoberkriget 1973




Efter oktoberkriget 1973
När en samlad arabframstöt
Misslyckades totalt och de tappade mer land
Än de nånsin trott var möjligt
Så skapades en oljekris
Och ransonering av bensin

Men det kanske mest ”lustiga”
Var det att ”båda” TV kanalerna stängde
Kl 21.45
Varje kväll
Det fanns ju bara 2
Och så skulle det vara i många är ännu

Men tanken var att ”vi” medborgarna
Skulle knoppa in vid kl 22 eller nåt
Inte bränna ström eller annat senare
Energikrisen vet ni….
Och vi gjorde nog det
Knoppade in tidigt alltså

Men man kan tänka sej att barnafödandet ökade
Ganska dramatiskt ett antal månader efter detta
Men i min oskuldsfulla pojkliv fanns inga såna tankar

Det kom man att tänka på långt senare
Men jag minns klockan som tickade till
21.45 sen ”myrornas krig” som på befallning
Prick och exakt på den tiden, över hela Sverige




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-16 12:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO