Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landsbygdshus är vackra



Landsbygdshus är vackra
På ett gammalt sätt
Oftast

Kanske för att de har år på nacken
Oftast de med
Få bygger nya hus på landsbygden

Men de står där
Charmiga, nötta av vind, vatten och sol
Och av människor

Där står de, de charmiga husen
Med slitna träpaneler
Vindskivor pinade av årstidernas
Stormar och solsken

Ni som inte fattar att solen tar på trä
Leta upp en gammal kåk
Med mörk yta som vetter mot söder

Jämför den med samma yta
Som vetter mot norr
Solen tar sina skalper med åren

Vart 5:e vart 6: år
Behövs de rödfärgas om
Rödfärg från en gruva som är kanske
1000 år gammal

passar bra till dessa gamla pinade hus
Vinden tjuter i dess knutar
Och de får aldrig riktigt vila
De gamla kåkarna…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 322 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-16 17:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Den här tycker jag mycket om, då jag
älskar gamla hus, som ha en själ, som
inga nya hus har
2010-05-16
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO