Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte bara hjärtan brister (systemfel)

Lagen "För barnets bästa" haltar
när byråkrater rider paragrafer
blir barnperspektivet från hög sadel
ibland oförsvarligt vridet
i barnets ögon obegripligt...

Flickan tog mod till sig och sa ifrån
bad om hjälp undan hugg och slag
trots gråt och protest
tvingas hon tillbaka till helvetet dag efter dag,
nu flyr hon så snart hon kan
förbi de som vet bäst, beslut och lagar
i väntan på tryggare dagar

Pojken förvägras efterlängtade möten
längtar det förlorade
förbannar problemen som blev förstorade
ilskan växer vild, frågorna, vanmakten skaver
ibland tas beslut på usla grunder
systemet skrämmer och får vissa att gå under

 

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-16 20:55



Bookmark and Share


  Anna*
Jag ödmjukas inför berättelser om de som sökt hjälp utan att få det... Mitt hjärta brister...
2010-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter