Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
slår åt alla håll.......


Aforismer kring dagspolitiken....

Politiken av idag är som en defekt makaronisil, den släpper inte igenom allt vatten, utan mycket blött blir kvar och urvattnar smaken....


Politiken kan också vara som en köttbit som , pga ålderstiget utgångsdatum, blivit oätlig, rentav förgiftande, dessutom belastad med en karaktäristisk stinkande odör....


Dagspolitiken kan också påminna om en trasig wc-spolning, hur mycket man än trycker/drar så stannar skiten kvar......


Eller som en bil utan bromsar, i en utförsbacke,man trycker (och rycker) ända in i botten men inget händer, snabbare och snabbare fortsätter man mot ett våldsamt och dödligt öde......


Kanske som en riktigt dålig bok, redan efter första kapitlet vet man slutet.....


En annan variant är att se politiken förkroppsligad av en trollkarl, ingenting är vad det ser ut att vara....


-----





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-17 22:43



Bookmark and Share


    Linton
Man hör ett tydligt eko av Jimmy i dessa rader. En influens kanske?
2010-05-17

  aol
en bra skrift, som kändes obeaglgt sann,bra skriftat,
2010-05-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag ser den som något jag inte vill ta i med tång.
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska