Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅGA SIG UT...


Ibland måste man ut på den hala isen
pröva ett par skär eller två
Våga riskera att dratta i en vak
med hopp om att någon kan dra upp en

Ibland måste man riskera att må dåligt ett tag
för att må bättre en annan dag
Själva vågandet är själva vägen
vägen som gör att man vågar igen med mindre rädsla i bagaget

Det kan gå åt pipan även nu
men du kan se dig själv i ögonen och säga dig själv;
där ser du en som vågar riskera att bli blöt och kall,
vågar släppa filten om sin frusna kropp
och vågar till och med riskera livet
för ett annat liv, knappt synligt i fjärran.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-18 12:15



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
det är en metafor
2010-05-18

  Ulf D VIP
Perfekt val, "dratta i en vak".
Optimistisk!
Prova att byta ut man mot du eller jag, vad händer då?
2010-05-18

  lodjuret/seglare VIP
Ja den här texten känns hoppfull på något vis, man måste våga sig ut i trafiken även om där krockas en del, men även viss känsla av frihet säkert spirar, särskild för den som lärt sig att trampa livets cykel... texten förtjänar sina trenne lövsångare
2010-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP