Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Modernitetens fullbordan?


bakgator

Ja allt är en dröm
en nutidens skugga
en skugga som vilar
över Europa

strövar genom stan
söker mig upp genom
Klara Norra och Gamla Brogatan
inser att snusket är borta

Stockholms bakgator
har blivit de besuttnas
bastioner
det är vackert

Modernitetens slut
återfinns
i uppfräschningen av
kvarteren bortom

Avenida Liberdad
Chaussee d'Ixelles
Maria Hilfenstrasse
och Vasagatan

Utanförskapet
har långsamt
men säkert

osynliggjorts




Fri vers av Bengt VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-18 12:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt
Bengt VIP