Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En odé till Reklamen , denna fascinerande myriad av filmer, musik, vackra människor och koncentrerad ytlighet.....


"Commercials !"

Commercials
vackra leenden och total "tomtebolycka"
självklara beteenden av obekymrad lycka

Commercials
Otroliga shampoos som gör under
men ,till det priset, blott en blunder
ditt hår blir inte vackrare
hur mycket du än schackrar med de´

Commercials
Bilar , som "kör av sig själva"
men,efter olyckan, du, av skador, skälva

Commercials
Den bästa mäklaren i sta´n
fel på huset, då blir han rena faan
eller, du får fel på kran
mycket problem, du blir van

Commercials
Cigarretter som smakar gudomligt
med liten stil står att det kan bli "blodigt"

Commercials
Och Whiskyn ger dig massor med vänner
inte ett ord att du kan "gå sönder"
när du rasar och foten klämmer
eller får stryk av några fulla "bönder"
Jo, några ord:Drick med ansvar
men det handlar om värre allvar

Commercials
Onyanserade och förljugna budskap
de behandlar oss som korkad "boskap"
en del sväljer ju denna dynga
detta, min bekymrade hjärna, tynga


Commercials
Visst, det görs fantastiska inslag
men glöm,aldrig, syftet med dem
de vill få våra tankar i "olag"
och allt möjligt "löjligt", köpa hem
och de gillar inte Konsumentköpslagen
av den får de , alltid, "ont i magen"
för den kan strula till det för deras business
och , i stället, för dem ge en del "mess"
de vill helst härja obehindrat
Konsumentköpslagen har detta lindrat
men den hjälper inte i alla lägen
så kampen fortsätter, den ska va´trägen
att vi ,som köper, ska få bra grejer
det är ju det, som dikten säjer
en utopi, i det hela taget
och det vet jag, vid det här laget
men jag ger inte upp ändå
jag kör, fast håren blir grå
för schysta prylar, det vill jag ha
och lagen ska , också, bli bättre än bra.......

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-18 15:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska