Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya fondsäljare



En ny fondsäljare skall startas
Den nya fondsäljaren ska sälja ”ENKLA SAKER”
HEDGE fonder och
Derivat som:
”optioner, terminer, futurer, warranter och swappar”


”Vaddå fjantigt”
”Vaddå fikussnack”
”Vaddå att det låter som ungdomssnack om data-spel”
Detta är ju ”seriös ekonomi”
”Det hör väl alla”

”optioner, terminer, futurer, warranter och swappar.”
OCH Hedgefonder….

Och ingen har en aning om hur det slutar…
INGEN har nånsomhelst kontroll över det hela
De som handlar har oftast ingen aning om
Vad de handlar
Och framförallt inte vad det kommer att kosta
Det är med andra ord som att ”sälja taska åt räva”
Som man säger norröver

Och framförallt, ingen kan ”överklaga” eller ifrågasätta
För man skyller allt på händelser som inte var
”förutsägbara”
Så de kan stjäla hur mycket de vill på vägen
Ja mer än de ”traditionella 20%” som man snor
”lagligt”
JA det var rätt 20 av vinsten snor man
1/5 och det utan att ta en krona i risk


Men ser ju rätt lätt
Vilka fonderna är till för
Och man krånglar till det
Så det inte går att kontrollera
”YOU ARE FUCKED MAN”
Redan idag har de snott 1/5 av tillväxten
På ditt pensionskonto
Om inte mer……

Men det är mer hur du än räknar
För går det bakåt så tar de betalt ändå
Och när det går framåt MINST 20%….
”YOU ARE FUCKED MAN”

Man riktigt längtar efter att få höra Korpral Revär
Skrika på sin skånska:
”DET BLIR RAPPORT PÅ DE HÄR”!!!


FAKTA FRÅN WIKIPEDIA:
En hedgefond är ett sammanfattande begrepp för många olika typer av specialfonder. Gemensamt för dem är att de har friare regler för sina placeringar än exempelvis aktiefonder. De kan använda belåning, blankning och placeringar i olika typer av derivat för att öka sin avkastning. Namnet antyder att fonderna är baserade på hedging, men trots att affärsidén bygger på att fonden alltid ska ge positiv avkastning oavsett hur det går på börsen, så är det i praktiken fullt möjligt att fonden går med förlust.
Den 1 juni 2006 gjorde ECB ett uttalande i Financial stability review, där hedgefonder sades vara farligare än fågelinfluensa




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-19 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO