Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min morfar var, stark



Min morfar var, stark
Envis
Kunskapsspäckad
Intelligent
Av vissa geniförklarad
Med högt rättspatos och väldigt burdus


SAMT med ett ben 9 cm kortare än det andra
POLIO eller kallat barnförlamning på den tiden
Och därmed som född år 1900, klassad som idiot
Han skulle till Stockholm som ung så
Tillsammans med sin mor, for han dit
Och när de satt där så sa en ”rådgivare” att
”han får bli skomakare”
Nehe sa morfar och reste sej upp och började gå

Hans mor efter och fick tag i honom….
Och de vart fortsatt resonemang
Han kom från ”träriket” i Hälsingland
Så han blev möbelsnickare
En fantastisk sådan
En yrkes kunskap som möbelsnickare, enorm
Det finns möbler kvar som han gjort ännu
Mer än 50 efter att hans ”friska ben” blev så
Överbelastat så det blev alldeles blått

Men eftersom hans kunskap som radioamatör var speciell
Så skapade han även radiogrammofonen
Med stenkaks spelare och
I vissa fall även trådspelare, det som fanns före bandspelaren
Sålde sen ritningarna till Luxor utan att riktigt fatta att ta
Rejält betalt

Men han blev heller aldrig skomakare som ”de ville”
För alla med handikapp, skulle bli skomakare
Eller nåt liknande, på den tiden
Det passade inte för ett sånt tänkande huvud som han hade
”huvet, satt inte i foten” som det kanske gör på vissa




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-19 13:06



Bookmark and Share


  B-Nita
Ett bevis på att man aldrig ska ge upp sina egna drömmar.
Einstein förklarades som ett hopplöst fall och dum i huvudet som barn, men nu är han ansedd att vara en av världens främsta fysiker genom tiderna.
Många människor är beundransvärda på sina egna sätt.
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO