Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

anase

 

det var så vackert

så vackert

ana

 

hur du

omfamnade blomma

med dina ögonvingar

 

lade doften av

in i vind

 

uppleva doften svepa om

 

det var så vackert anase

 

hur du rörde vid trädstam

bad träd om till

 

höra din lugnande nynnade stämma

omfamna träd då trädet lade sig ned

 

så vackert se din tacksamhet skölja över träd

 

vi togomhand träd

jag drömmer om vår samtalseld

 

det var så vackert anase

 

hur dina fötter mjuka vidrörde hennes hudskimran

hur du vandrade i skönhet

 

värdigvacker

 

 

jag ser moln segla

 

följer

molnviskan

 

det är vackert

anase

 

din

 

skönhet

 

hur du

omfamnar blomma

med dina ögonvingar

 

lägger doften av

in i vind

 

uppleva doften svepa om

du ropar stilla

jag svarar

 

lyfter korgen

 

med ögon i dina

 

bjuder jag dig

 

upplever jag

kaffedoften

runt




Prosa (Fabel/Saga) av Lena Själsöga Keijser
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-19 17:39



Bookmark and Share


  Anna*
Mycket intryck i en och samma dikt som talar om skönhet att ana och se. Väldigt fint!
2010-05-20

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Anase ..vilket vackert ord du fångat ur rymdens alla uttryck...jag anar och ser... och det doftar, lite kaffe, och också annat. Fint
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser