Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En egenskap, så oerhört svår att genomskåda, eftersom flera av dess utövare är mästerliga "maskörer"...., en politisk åkomma, ävendels....


Förljugenhet.....

Förljugenhet
lindas ofta in i floskler
till intet förpliktigande
tomma fraseringar
kamouflerade vomeringar
statuerade exempel
utnyttjas till bristningsgränsen:
"EN afrikansk våldtäktsman blir hundra !"
"Ett litet snatteri blir.......plundra !"

Förljugenhet
används i egna syften
för att få fram sitt eget ego
i den ljusaste av dagrar
bedrager
förslaget
överdriver
extrema slutsatser

Förljugenhet
ett vanligt politiskt grepp
ett ideologiskt hjärnsläpp
ett ruttet beteende
i alla hänseende
man blåser väljarna
de kvasipolitiska "säljarna"

Förljugenhet
har,tyvärr, nått framgångar
dessa genomskinliga tongångar
har folk svalt, helt och hållet
fast falskheten läckt ut, rena sållet !
men folk verkar inte bry sej
till sej själva de ty sej
politiskt ointresse
ger skithögarna "esse´"
de kan ljuga folk fulla
utan någon bannbulla
efter valet ,försent
då kan fanskapen sopa rent
det är NU vi måste handla
en orätt värld förvandla
det går bara med
SANNINGEN
det är DET som är
FÖRVANDLINGEN !

-----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-19 21:16



Bookmark and Share


    Max Poisé
En storfiskare finns nog i var människas skal.
2010-05-19

  aol
en sann stark berörande och betänkansvärd skrift
2010-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Men vissa saker förtigs. Locket läggs på genom att man börjar gaffla om HMF etc.
PK-körens kacklande är oerhört motbjudande och enerverande.
Det flumanistiska snattrandet likaså.
Som barn som drar pinnar mot spjälstaket.

Förljugenhet är, som jag ser det, att förtiga vissa obekväma sanningar för att de inte stämmer med vad 68:orna på tidningsredaktionerna har bestämt är opportunt och godtagbart.
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska