Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En natt i världshistorien


Tänk er
En kall natt
Ett liv med fåren
Ett liv, så hårt så man delade nätterna
Med fåren
Men så kommer en stjärna
En stor stjärna
En jätte
Den lyser säkert som fullmånen
När den är som starkast

Kanske lyste fullmånen då med
Samtidigt
Och så kommer nåt mer
Det kommer änglar
En hel drös med änglar
Och allt detta gör att de blir rädda
De böjer sej ned mot marken
Kryper ihop

Innan en ängel börjar tala
”Var inte rädda”
säger ängeln
VAR INTE RÄDDA
Men de var, rädda

Även om det börjar släppa
Efter en stund
Rädslan för änglarna sjunger
Och berättat en otrolig historia
Om en kung
Om en förutsägelse
Om en händelse i världshistorien
Ja fast de sista visste de inte

Inte visste de heller att just de
Skulle bli omskrivna
I samma historia
De kunde nog sin Bibel
De kunde så gott som alla judar
De hade sin tro, det hade nog nästan alla judar
Men detta var något häftigt

Sen knackade de på och fick se barnet
Barnet som skulle bli kung
Man undrar vad dom tänkte
”ska detta vara kungen”
Och drygt 30 år senare
FICK nån av dom vara med
Eller ”slapp” de alla se
Vad som hände med kungen….
För det var knappast så kul att se
”Misshandel och korsfästelse”

Men det är en annan del i världshistorien
Men båda skulle få konsekvenser för hela världen….
Ja det var en sak innan med
”hela världen skulle skattskrivas”
Vi har fått dras med det med
Sen dess….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-20 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO