Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urangruva i Oviken

Dom som ivrar för en urangruva i Oviken
tänker kanske inte på att det bor folk där
och att det är en bygd med
gamla kulturtraditioner

Dom snackar om arbetstillfällen
men var skulle folk bo i så fall?
För ingen kan väl bo
precis intill gruvan

Där blir det väl anrikningsanläggningar
Och var ska dom lägga allt slagg
På Fröjdholmen?
Det blir en stor hög i så fall

men om den blir så hög som
Eiffeltornet
så blir det i alla fall
en turistattraktion

Och om vattnet i Storsjön
blir förgiftat
så finns det vatten att köpa på affärn
så länge den finns kvar

Och kyrkorna vad gör man med dom
Kanske förvarar man det allra
radioaktivaste där
med lika stor vördnad
som man tidigare hade för heligheten

Tänk om man skulle börja bryta
i Gamla Stan i Stockholm
för det finns säkert uran där också
det finns ju på många ställen

kanske inte lika mycket som här
men vad spelar det för roll?
Arbetstillfällen var ordet
sa Bull




Fri vers av stenhur VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-20 17:02



Bookmark and Share


  firefire
just det!
2010-05-22

  walborg
Publicitet kanske hjälper Oviken-borna för sin sak.
2010-05-20

  Aftonvännen
det är skönast

och mer effektfullt i början

för där tar du inte ställning

det hakar upp sig vid kyrkan
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP