Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som feminist bejakar jag min kvinnlighet och min skönhet.


Feminism

Feminist kommer från ordet femininum som är ett substantiv som avser varelser av kvinnligt kön. Femininum används också om ord eller suffix som på grund av sin betydelse betecknar varelse av kvinnligt kön, t.ex. i svenskan pronomenet hon och suffixen -inna, -(er)ska.

"Femme" betyder kvinna på franska och kommer från det latinska ordet "femina". Feminin betyder kvinnlig och feminist betyder kvinnosakskvinna.

Feminism är en grundläggande attityd och i min värld innebär feminism att vara medveten om sin kvinnlighet och behålla sin integritet. Att vara stolt som kvinna och inte tolerera diskriminering och förnedring på något sätt.

Samhället är patriarkat och präglas av klassförtryck och rasism. Därför behövs feminismen som rörelse för att ändra förhållandena där kvinnor är underordnade männen och därmed förtryckta. Feminismen som rörelse och per definition kämpar för ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet.
En rörelse som varje människa borde respektera. Men när det kommer till den politiska aspekten i det hela blir det ett laddat ord eftersom det handlar om hur olika kvinnor från olika politiska partier behandlar vissa sakfrågor.

Jag är feminist för att jag är kvinna, men jag är inte feminist som en politiker. Den skillnaden skall man kunna inse.

Som feminist bejakar jag min kvinnlighet och min skönhet. Om skönhet är "en egenskap, en föreställning som åstadkommer en upplevelse av njutning, mening eller tillfredställelse hos betraktaren" då vill jag varje dag kunna ge den upplevelsen till min omgivning.

Man och kvinna kompletterar varandra och de flesta män beundrar den kvinnliga skönheten och kan inte tänka sig en värld utan kvinna. Ändå präglas vissa män av en överlägsenhet komplex.

Jag vill kämpa för en värd utan kvinnoförtryck, diskriminering och för min egen del, dubbelrasism eftersom jag är både kvinna och svart.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Patricia L. Mellin
Läst 647 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-21 22:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hittade den här fantastiska texten igen...kände en pulserande respekt...ville bara åter tacka dig för din mogna, medvetna text
2011-12-18

    ej medlem längre
Skriver under på alltsamman!!! En underbar programförklaring

RESPEKT
2011-02-10

  Larz Gustafsson VIP
Feminismen är något jag tar totalt avstånd från.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Patricia L. Mellin
Patricia L. Mellin