Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behöver en ny kompass utan deviation och missvisning


Jag behöver en ny kompass

Jag behöver en ny kompass
för att hitta vägen tillbaka
vägen till mina minnen
Min gamla kompass
pekar mot jorden
där minnen
är begravda
Min gamla kompass
pekar mot tomma gator
fulla av skuggor av människor
utan ansikten
som skriker utan ljud

Jag behöver en ny kompass
för att hitta vägen till
mina gamla gator
där jag vandrade
i mina förfäders fotspår
Jag behöver en ny kompass
för att hitta till min gamla kvarter
som inte längre finns

Jag behöver en ny kompass
för att hitta tillbaka
till mina föräldrars hus
där jag som barn
lekte kurragömma
med kittlandet att bli hittad
för att kunna falla i skratt
Jag behöver en ny kompass
för att hitta mitt förlorade skratt
Jag behöver en ny kompass
utan deviation och missvisning

Jag behöver en ny kompass
som kan känna av ljuset
Ljuset i änden av den mörka tunneln
Hoppets ljus




Fri vers (Fri form) av Patricia L. Mellin
Läst 664 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-21 22:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En kompass kan vara en kompis - och vice versa.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Patricia L. Mellin
Patricia L. Mellin