Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ungdomarnas nutid är ingenting annat än en djungel, har ju levt i utkanterna av den genom att se och höra vad min dotter upplevt och vad min son (som strax är tonåring) ,redan upplevt, detta är ett poem för er unga, om er unga och till er unga...


Djungeln !

Djungeln !
I skolan eller på
Facebook
På Lunar eller
bdb
på fritiden eller
varsomhelst

Det är en djungel
en evig kamp
Vem är bäst ?
Vem är snyggast ?
Vem har finaste kläderna ?
Vem har bästa moppen ?

Man hotar varann
t.o.m till livet
man trakkar varann
skriver skit på nätet
smsar
ringer
hotar, springer !

Det är en tuff värld
utan sympatier
ständiga tävlingar
totala hysterier
märkeskläder
märkesskor
alla ser bättre ut då
de tror

Och föräldrarna stängs ut
ur denna djungelvärld
vi får inte veta
hur jävligt det kan va´
för vi fattar ju inte
vad det handlar om
men vi GÖR det
vi har, också,
varit unga
och tävlat
och snobbat
och slagits
men skillnaden är
att NU är det mer
raffinerat
mer avancerat
mer oförståeligt
mer grymt
mer långtgående

så att denna djungel
kunna infiltrera
det är svårt
men insistera
på många snack med era
ungdomar
gör många föräldrar så
kan skapas bättre spådomar
om deras hårda framtid
men det MÅSTE ske
i vår egen samtid......

--.






Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 314 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-22 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska