Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående f d "lagansvarig ministers" sätt att på betald "riksdagmanstid" (som är 24 tim/dygn) debitera staten för sitt advokatjobb, t o m s k "väntetid" fast han har "dygnerruntlön". Bara toppar som får igenom sånt. tänk er, en annan arbetsgivare ...


Bodström rap

Så vem skulle inte vilja ha dubblad lön för enklat jobb....
Det är bara politiker som gör så lite i riksdan så de kan debitera "heltidslön" på annat med... eller nåt...


Man lägger på bakgrund
”Bodström rap Bodström rap”



Nu så är det tuffa tider
”Bodström rap Bodström rap”
alla sossar går omkring och lider
”Bodström rap Bodström rap”
lön som riksdags ledamot
den drygas ut med våld och hot
debitering dubbel utan knot
”Bodström rap Bodström rap”

heltid på en riksdags bänk
”Bodström rap Bodström rap”
ingen advokat på länk
”Bodström rap Bodström rap”
lönen dubblas i ett nafs
med advokat lön utan tjaffs
fast vissa säger det är hafs
”Bodström rap Bodström rap”

dubbel lön, dubbel plats
”Bodström rap Bodström rap”
betala för sitt lilla palats
”Bodström rap Bodström rap”
skattepengar går till mej
om nån klagar, tänka sej
och ingen vågar säga nej
”Bodström rap Bodström rap”

jag är chef för justitie utskott
”Bodström rap Bodström rap”
och en liten tid men stora mått
”Bodström rap Bodström rap”
en liten tid vi leva här
men kan man dubbla lönen när
så slipper man andras misär
”Bodström rap Bodström rap”

min penga levnads ranson
”Bodström rap Bodström rap”
100 ggr en postiljon
”Bodström rap Bodström rap”
tycker att jag det förtjänar
ni ser ju bara vad man tjänar
sossetoppar varandra förlänar
”Bodström rap Bodström rap”

bonusen är dubblad tid
”Bodström rap Bodström rap”
jag det kallar löneglid
”Bodström rap Bodström rap”
alla vet ju att vi rika
bör förbliva samma lika
bara avundsjuka de som fika
”Bodström rap Bodström rap”

dubbel lön, enkelt jobb
”Bodström rap Bodström rap”
det behövs när man är snobb
”Bodström rap Bodström rap”
ingen ska ju bry sej om
stat fyller plånbok, aldrig tom
alla vet jag lurar dom
”Bodström rap Bodström rap”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 195 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-22 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO