Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bärgar dig om du bärgar mig

juni kommer,
snabbare och snabbare
och jag tänker; har jag äntligen hittat dig
dig som jag letat efter
dig jag åtrått
dig jag krävt och sen kvävts av din
frånvaro och nu ligger du här bredvid mig
parfym mot parfym,
kind mot kind,
din hand ligger så fint i min
äppelkinder
jag kysser din näsbrygga, fullkomligt jävla
lugn för nu vet jag att du är här
och äkta
och min
och äntligen ingen mirage
och efter alla dessa febrila år kan jag äntligen
luta mig tillbaka
och ja juni kommer,
accelererar,
80, 90, 200
men i mitt rum där vi ligger står tiden still och
du ligger i fosterställning
ditt huvud mot min bröstkorg
mitt lår inkilat mellan dina
ditt svarta hår som ett oljespill mot mina vita lakan
och jag tänker: när du är här behöver jag inga frågeställningar
inga pengar
inga vänner
ingen utbildning
inget jobb
ingen sprit, kaffe eller cigaretter
ge mig pennan
jag skriver gladeligen på
jag är din utan undanflykter och ursäkter
jag skiter i traditioner
kunde inte bry mig mindre om FOLK
du är femtio procent av befolkningen nu
du och dina smaragdögon
och hallonbröst
och osäkerhet
och oavbildbara kurvor

jag bärgar dig om du bärgar mig
du har mitt ord, vad det nu än betyder




Fri vers av Piri Piri
Läst 618 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-23 13:03



Bookmark and Share


  Piri Piri
tack ska ni ha, värmer i lilla hjärtat!
2010-06-02

  Louisedottern
Oj oj oj oj vad otroligt jävla bra det här är
2010-05-27

  Blåbäret
ljuvliga rader

känns som om höger hand smiter ut för att nedteckna denna stund av intensiv närhet
men längtar lika fort tillbaka till närheten av huden, den mjukare som ligger mot, nära... varmt om värme
må juni bringa lycka
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Piri Piri
Piri Piri