Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det tog oss sex år

såhär sex år senare kan jag titta tillbaka med
nervös sentimentalitet och gråtmildheten klumpar sig i
halsen som utgången mjölk
jag ser dig sitta i skräddare i min säng med
blondlockigt hår och Levi’s-jeans och små vita sockar
jag sitter fortfarande här
samma rum, samma dumma pojke
bara äldre
och du är någon annanstans i någon annans armar och
kanske är det lika bra egentligen
men tänker jag efter riktigt hårt filtreras stunderna vi hade
framför mina stängda ögon

jag ser hur du konfirmerade dig
jag satt bland föräldrarna
jag ser hur vi förlorade oskulden till
varandra i din farligt instabila våningssäng
jag ser hur min mormor dog
och din farfar
jag ser vår första kyss och jag känner hur du
smakar V6 med fruktsmak
jag ser min hand glida under din behå för första gången
kåt tonåring med övermod
jag ser din hund som dog och din nya som ser exakt likadan ut

jag ser de stora förändringarna som skakade mig i grunden;
hur jag gled iväg ett tag och
hur du var försvunnen när jag kom tillbaka
hur jag knuffade in dig i en buske och la mig över dig och kysste dina läppar

jag sitter här ensam och ser hela filmrullen framför mig
pinsamt medveten om hur liten roll det egentligen spelar nu
jag har mitt och du har ditt
och jag är för en gångs skull nöjd
jag har för en gångs skull hittat din överman i någon annan
det tog oss sex år men
fan vi är där nu




Fri vers av Piri Piri
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-27 07:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Piri Piri
Piri Piri