Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
de som egentligen endast är fördyrande och därmed, onödiga... annars jagar man kostnader, men både anställd och arbetsgivare, förlorar...


S K Bemanningsföretag


Förr
Så jobbade man åt ett företag
Eller hade eget
Med allt vad det innebar
Eller inhyrd…

Nu vill dom att man ska jobba åt ett
”Bemanningsföretag”
där är andra regler
Speciella sådan, där får du inte åka
Till sommarstugan planerat
För du ska vara anträffbar
Alltid

Och andra anställningsregler
Och de som anställer dej
De har inte råd att betala anständiga löner ofta
Men nu har de råd
För bemanningsföretag lägger på en massa %
Ibland upp till det dubbla

Men för han som i slutänden är anställd
Av bemanningsföretaget
Är det sämre tider
Sämre villkor
Längre väg till ledningen

Så ibland så talar dom om, bemanningsföretagen
Vad duktiga dom är
Och hur många dom anställer
Men i praktiken så är dom egentligen bara
Samhällsparasiter
Som kostar en massa för resten av samhället

Och de enda markanta de gör
Är att ge arbetarna sämre villkor…
Och lägre lön
Och sej själva högre….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-24 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO