Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan var bara runt 2


Klockan var bara runt 2
På eftermiddagen
Och jag kom och cyklade i nerförsbacken
På cykel och gångvägen
Mötte en man med hund
En stor fuckin hund
Och på höger sida nerför backen
Går en kvinna
Eller vad ska man kalla det
Vinglade fram
De tog upp hela vägen så jag fick bromsa rejält

Med långsam fart passerar jag henne
Sen jag hunnit möta han med hunden
Och jag ser hur hon tar tag i stängslet på ena sidan
Och gör allt för att stå stadigt
Han var rätt söt
Men ögonen virriga
Själen kanske var tom
Eftersom hon redan på den tiden
”Måste”
tanka i sej så pass

Hela jag fylldes av sorg….
Sorg över en människa
Sorg över en själ som mår dåligt troligen båda innan
Och efter fyllandet
Sorg över tomma hopplösa blå ögon
Sorg över att, hon troligen skulle ”sälja”sin kropp
För en flaska sprit
Sorg över vilken makt djävulen i flaskan
Kan få över en människa
Så djävla korkat det är
När det är uppkorkat…
För vissa…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-24 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO