Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sthlm-lkpg

jag sitter på tåget
åker förbi
ort efter ort
ska vi tävla i allt
kan vi lika gärna tävla
i vem som sover mest
på skärmarna omkring mig
elakhet efter elakhet
hur hamnade vi här
trenderna
får mig att spy
och jag sitter och skriver igen
vet inte om pennan glöder
men ibland känns det som
att den i alla fall glöder
mer än mig

jag sitter på tåget
och med tåget menar jag livet
och jag vet inte vart jag ska
men jag tror man måste chansa
om man ser nåt man vill ha
och jag kämpar mig hellre fram
i en uppförsbacke
än jag tar en nedförsbacke
rakt in i tristessen och ledan
och om du är likadan som jag
om du har lika svårt
för dom långa kvällarna
och dom långa nätterna
då är vi i alla fall två
ingen vet vad som händer sen
men som jag ser det nu
vore det ett sällsynt stort slöseri
att inte vara med varann
så kom till mig ikväll
då har mitt tåg kommit fram
jag har städat och gjort fint
det är inte många fläckar kvar
och dom som är kvar
dom försöker jag inte dölja
dom är jag stolt över
jag vill låta dig känna mig
jag är trött på ytligt mingel
man har hundratals vänner
men hur många vet egentligen
vem man är

vi måste hitta en plats
bland alla vimmelbilder
här är allt bara yta
och man nästan glider av
så håll dig fast
i mig och allt annat du finner nåt i

jobba dag jobba helg jobba kväll
jobba gärna ihjäl dig
skaffa rätt kläder och rätt prylar
skit i dina vänner när dom är svåra
här är det du som ska ta dig fram
och ingen annan
har du tur kanske folk läser din blogg
du kanske får det där jobbet
men se upp med vad du förtränger
se upp se upp
en dag kanske livet hinner ifatt dig
och ditt känsloliv väcks igen
du kanske rasar samman
av att bara känna nåt




Fri vers av David Gustafsson
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-23 16:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Gustafsson
David Gustafsson