Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Staten och kapitalet



”staten och kapitalet”
Men var är människorna och kapitalet
De flesta verkar ha hägnat in sej
På Östermalm

Och det hette fram till 1885
”Ladugårdslandet”
Ganska passande med tanke på
Vilka svin som bott där sen dess…

Men där bor nu de som ”bestämmer”
Över kapitalet
Och inte bara deras eget utan allas
Pensionsfonder, AP och allt annat
Mer eller mindre allmänt

Det som dock är allmänt känt är
Att de boende i ”ladugårdslandet”
Kanske skulle vara inlåsta
Kedjade ekonomiskt
På ett eller annat ställe
”för allmänhetens bästa”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-24 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO