Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storstadsbor


Stadsbor
Storstadsbor
Stå till höger i rulltrappan
Annars klassas du som ”lantis”
Som om de skulle vara nån sjukdom
Eller åtminstone
Nedvärdering
Bara därför står man vänster

Men yra
De springer lite
Hela tiden
Som om världen höll på att gå under
Saker som förändras
Den går under, om nån miljard år
Eller nåt

Solen brinner upp
Men den gör det inte så länge
Som jag lever
Så varför springer då de storstadshöns
Som yrar runt i rulltrapporna
Världen går inte under
Så länge de lever
Inte för att solen tar slut i alla fall

Men det är som om de måste springa
Kuta runt i affärer
Liksom
Som om….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-24 07:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO