Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Början till Dagsverke


Morgon




Det är ljust i rummet nu. En fluga surrar förstrött omkring på andra sidan av den neddragna rullgardinen. Hon känner hur han strax ska resa sig upp. Snarkningarna har tystats och hon hör ett frasande ljud från hans hand som styrker fram och tillbaka över hans bröst. Efter en kort stund av detta känner hon hur han böjer sig ner över henne. Genom ögonlocket kan hon skymta en tyst skugga falla och hon koncentrerar sig noga på att blunda lagom hårt och andas tillräckligt djupt. Hans överkropp nuddar henne knappt men hon kan ändå känna att den är varm och svettig. Hans lukt luktar som den alltid brukar göra efter sju timmars sömn. Illa.

Då reser han sig. Sängens stomme knakar oroligt. Rullgardinen upp. En bedömning av vädret. Hon fortsätter att blunda men kan höra hur hans fötter kliver fram och tillbaka över heltäckningsmattan. Han samlar ihop sina kläder och han gör det så fort att det ger ifrån sig svaga vinddrag. De stryker längs väggarna. Han öppnar en av byrålådorna. Stänger och öppnar igen. Stänger. En parfymflaska som sprutar tre gånger. Bomullsskjortan och byxorna med pressveck. Livremmen som klingar. Ljudet av hud mot tyg.

Han tar med sig själv och alla ljuden ut ur sovrummet, sedan in i köket. Parfymen klamrar sig fast under hennes näsa. Hon ligger kvar i samma ställning och blundar alldeles lagom hårt, andas alldeles tillräckligt djupt. Efter en stund kan hon höra hur garageporten öppnas och hur det monotona slumrandet av en motor sakta avtar.

Hon vaknar då.




Prosa (Novell) av inmeddiginålsögatkamel
Läst 258 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-24 21:50



Bookmark and Share


  /Isabel
Vilken förmåga du har att
återge rum och stämning!
Bra. Gillade..
2010-06-13

  LassO
En tragisk beskrivning men, bra beskriven... "en jobbig början på en till jobbig dag utan kärlek och lust". "Skild dej för fan" får man lust att säga..
2010-05-25

  Burn
det slår mig en sak när jag läser detta och det är att jag får nästan samma reaktion som när jag läste en nu tyvärr borttagen text av dig som jag tyckte enormt mycket om: jag tycker du har en fantastisk förmåga att kunna fånga och skildra vissa sorters rum. de stilla rummen. när ljus, skuggor och det stilla är det centrala. jag tycker du har en speciell vasshet just där i ditt skrivande, en känsla för vissa sorters rumsliga uppenbarelser som jag verkligen tycker om. du är duktig på att ta fram de små övergångarna och jag får känslan av stor sensitivitet i hur du formar det syn - och hörbara.
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

inmeddiginålsögatkamel