Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För tre år sedan hade jag en stor tillgång, som ,numera, lyser med sin frånvaro, jag kunde skriva spontana dikter där allt bara ,liksom, formades av sej självt, den tiden verkar vara försvunnen nu och det smärtar...., gör ett nytt försök...


Spontanitetens gåta........

Spontan
vill det va´hela da´n
lummig och penibel
inte alls profan
skapa min egen "bibel"

Spontanitet
varm, rentav het (!)
fastän gammal och fet
i anden ung
om än så tung

Spontandikten
kan va ´ stora vikten
råda bot på gikten
putsa upp sikten

Spontania
en bångstyrig "litania"
och intet kan man sia
en quinna kan väl fria

Spontansjukan
den "friskintygande"
kastat "störtkrukan"
blir högtflygande

Spontanissimo
blir Generalissimo
på detta området
hur jag nu till,får det

Spontanmajestätet
kan verka förmätet
kanske snabbt fötgätet
med mig i högsätet

Spontanfinal (!)
i vår egen filial
lyckan är total (!)
får ej bli banal.....
Nu jag lägger ner det
hur det gick, jag inte vet.......

---









Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 277 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-25 22:13



Bookmark and Share


  aol
så svåra ord bakar du så mästerligt ihop
i rim som ger dikten ett starkt berörande innehåll, bravo Mats
2010-05-25

  Johannes Brandt Serrander
Grymt skrivet <3
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska