Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det snackas om hundar


Det snackas om hundar
Som biter barn
Och annat
Det borde talas mer om hundägare
Som inte kan ha hundar
Och om dumma föräldrar
Som inte håller barn borta från okända hundar
Som inte lär sina barn att aldrig gå fram till hundar
De inte känner….

Träffade själv en lejonhund häromdan
Eftersom jag har en ”viss vana”
Och tydligen så också, att hundar oftast gillar mej
Så låter jag alltid hunden ta första kontakten
Och det gjorde den med
Men när jag frågat om man kunde klappa hunden
Så… såg jag på henne att nånting
Inte var bra, nåt störde, så det fick vara….

Man ska inte klappa en hund som inte är tillfreds
Med tillvaron om man inte känner den väldigt väl
Jag har försökt lära mina barn det
Det borde vara flera som gör det…
Det handlar inte om att göra barn rädda
Men att visa respekt för en varelse som inte tänker som vi
Men vistas i vår närhet…..




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-26 14:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Här skriver du om något som är så väldigt
viktigt. Att lära barn ha respekt för hundar
och fram för allt hundar dom inte känner.
Hundägaren har ett stort ansvar, att hålla
rätt på sin hund, men tyvärr passar inte alla
att ha hund.
2010-05-26

    ej medlem längre
Att lära barn respekt för djur är viktigt, vilket djur det än är... och då kanske särskilt hundar som man ofta kommer i konakt med...
2010-05-26
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO