Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara reflektioner, i diktform..., kompletta virrigheter utan den minsta substans, helt vettlöst, varför inte ?


Mikrob eller Gigant ?

Mikrob eller Gigant
varken lögn eller sant
saknar all nödvändig kraft
om jag den nå´nsin kunde haft

Mikrob eller Gigant
mätes aldrig med sextant
en känsla likt en ovärdig fjant
alltid med samhället på kant
i porslinsbutiken som elefant

Mikrob eller Gigant
släpas fram till ohygglig slakt
glömde bort att sluta nå´n pakt
flyr hastigt iväg till okänd trakt
störta´ner i ett bottenlöst schakt


Gigant eller Mikrob
knappast en homofob
ej heller en aladåb
får ingen som helst applåd
tappat helt min röda tråd

Gigant eller Mikrob
skönjer slutet på denna lisa
en ostämd, falsk liten visa
som, knappast någon torde prisa
möjligen ,demonstrativt, fisa


Gigant eller Mikrob
skrev den helt utan lov
utan tillstånd eller skyddsnät
kanske rentav när jag sov (!)
ej av tvång , ingen förlät
för denna, ingen håller hov......

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-27 00:46



Bookmark and Share


  aol
tack för ett gott skratt, fyndigt, vilka ord dessutom svåra som du lätt bollar med,
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska