Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gossen Goth & Flikkan Emo


Gossen Goth är klädd i helsvart han är hemskt alternativ,
han förbannar allt och alla, inte minst sitt eget liv.
Ifrån mamsens necessär har han stulit sin kajal,
så med pandasminkat nylle skriver han små pekoral.
Både hjärta, smärta, självmord, och en sorg som bränns och skär
får han in på blott en diktrad: Eat your heart out, Baudelaire!

Flikkan Emo hon är ledsen, ett geni så missförstådd,
hon blev sviken utav alla, av sitt liv blev hon förrådd.
Ja, det är i alla fall vår Flikkan Emo säker på,
där hon sitter i sitt flickrum och skall fylla tjugotvå,
med ett rakblad i sin hand skall hon ångesten rå på:
Inte skära bara rispa, annars gör det ont, hallå!

Gossen Goth och dennes vänner ser på mainstream med förakt,
nej, det udda skall man hylla, ja, om det skall man slå vakt.
Alla Disneylandskopior, alla grälla konvolut
skys av Gossen Goth med vänner, de vill hellre sticka ut.
Så de klär sig helt identiskt, tycker likadant om allt
just som sanna konformister: Äsch, va fan, det är ju ballt!

Flikkan Emo hon blir lesbisk när hon druckit ett glas vin,
då är tjejsläktet så vackert, lika sött som insulin.
Så hon kysser nån väninna nästan varje fredagkväll
för att samvetsgrannt få titulera sig bisexuell.
Men vid fyllehångel stannar det, att gå längre hon ej törs:
Nafsa bröstvårtor är äckligt, cunnilingus fy och usch!

Gossen Goth och Flikkan Emo fann varann på Lunarstorm
och de gifte sig på Nätet klädda i varsin uniform.
Efter år av chat och mail fick de så ett cyberbarn,
Flikkan Emo blev en kvinna, Gossen Goth blev stora karln.
De blev lyckliga tillsammans, så de gjorde slut direkt,
ty är man Goth och Emo skall man vara sur och knäckt.






Bunden vers (Rim) av Sugpyret
Läst 531 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-27 18:46



Bookmark and Share


  horror vacui
den här var verkligen rolig att läsa!
tänker att det är en gnutta hemskt för att det är så extremt
liksom... trångsynt, eller ja, väldigt... dömande?

men visst är det väl just de här sakerna man tänker på då man hör "goth" och "emo". hur fel det än må vara.

sen det där med att de hatar all mainstream men själva klär sig likadant och tycker likadant om allt är faktiskt bra skrattretande tycker jag. men det stämmer ju verkligen!

i know, been there, done that, pinsamt nog. :)
2010-06-08

  magdolna
Allt är inte GULD som glimmar....!!!!!!
2010-05-28

  Sugpyret
Nä, då skall man väl vara iklädd bling-bling, ha guldtänder och värdera allt i snabba stålar?
2010-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Och är man hip hop:are ska man vara sluskig och motbjudande.
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Sugpyret
Sugpyret