Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svensk psykiatri har alltid varit omdiskuterad, har sett den från insidan i snart två år nu.....


Psykiatrisyndromet !

Psykiatrin
hamnat i bakvatten
mest lik en latrin
rena rama natten

Psykiatrin
piller och elchocker
luttrade och miljöskadade
"ugglepupiller"
nedsövda "griller"
flummare i extas
en bitter emfas
tvångströja
"vuxenblöja"

Psykiatrin
kusin med "Gökboet"
en ständig utförsbacke
många tappar modet
av det oändliga "dösnacke´"

Psykiatrin
har sett en nära kär
drabbas av det här
hon blev inget bra
piller, måste ta
snart beroende
potentiell pillerknarkare
mycket oroande
för min kära "stackare"
hon mår ofta illa
kuratorn då dilla
om "eget boende" och sån´t
patetiskt , i flickans läge
passar inte sån´t
hon behöver vård och stöd
får det ej, mental nöd
de har gett upp nu
men inte jag
jag får krupp, ju (!)
men fajtas, jag ska
för min kära dotter
innan det blir "botten"......

---





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-28 18:46



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
jag blir så hemskt förbannad när jag hör om sånt här...vi har gett upp allt vad god gammaldags omsorg hette...samtal...en grupp att gå till eller ta avstånd ifrån...en egen kontaktperson...BERÖRING...kanske en stödjande lätt medicinering med avsikt att kunna gå till sina samtal och att på sikt åter kunna lägga bort det...SÅ SMÅNINGOM kontakt med det sociala...bostad...arbete och lång lång eftervårds med kontakt till SAMMA personer...hembesök på patientens villkor osv osv...vi har gått så långt i den neuropsykiatriska djungeln att vi förstår inte ordet helhetssyn och omsorg längre...otroligt viktig brandfackla
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska