Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En svensk variant om vår totala kollaps, förutspådd av så många och under flera decennier.....


När jorden rämnar....

När jorden rämnar
vet inte vart vi ämnar
vårt liv vi då lämnar
när någon mot oss hämnas
vi ska till, drämmas

När jorden rämnar
ingen på oss väntar
när vi dörren gläntar
röda ord man präntar
av skräck vi då flämtar (!)

När jorden rämnar
våra synders facit
en gigantisk "brakskit"
allt går i bitar
på ingen vi litar

När jorden rämnar
vårt fel, sa´ de "heliga"
håller med, sa´de veliga
bestraffning ultimatisk
avtappning stor risk

När jorden rämnar
vet vi inte alls
frågar :Vafalls ?
vi kan ta det kallt
vi klarar det ,rentav ballt !

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-29 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska