Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pillret för all politik ,lindrar de värsta följderna....., lite politikerförakt i skämtförpackning.....


"Valium !"

Valium
Politikernas innedrog

Valium
överallt man dem såg
höga
tröga
låga
plåga

Valium
kanske bästa alternativet
om man vill ta klivet
in i hycklarnas nästen
delta i "mutarfesten"

Valium
i kombination
med öl
blir sensation
och "bröl" (!)
ej att rekommendera
om man vill kommendera
nyktert och redigt
bättre, ta ledigt !

Valium, Kamrater !
skingrar era olater
beivrar era oblater
snart avlagda potentater

Valium , Borgare !
fyll era korgar me´de´
då slipper ni realismen
kan njuta av sadismen
sprida lögn som sanning
i en förtappad blandning


Valium, Politiker !
Ni blir aldrig lik er
för er värk är borta
när ni kom till korta
era valser falska
på steg tre ni halka´
folket gick ej på det
där gick ni allt helt bet
NU får ni kicken
sant det är, på pricken !!!

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-31 21:03



Bookmark and Share


  poetryGirl
sann...
2010-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska