Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om natten


jag skriver bara om natten
när huvudet slocknat
och mina ögon ej ser

den värld jag lämnat
för en annan..

jag längtar bara om natten
när katten smyger
upp i mitt knä utan att förstå

alla saker som sker
i min värld

för jag tänder en dröm om natten
och du står bredvid och ler..

åt min längtan
efter dödens timma

hur är det fatt min vän?
kommer du inte över
din sorg
nån gång?

när morgonen gryr
och ljuset sköljer bort

alla nattens timmar
ljuset som flämtar
tassen som krafsar

vad vet jag..?
du var ju inte här när jag
drömde
du sov som en stock
du vände dig inte ens om
din blick var död..

och katten vaknade
spejar lojt
från hörn till hörn
kontraster som växer

fast jag blundar
låtsas sova
spelar död
ljuset ekar mellan rummen

och du går..




Fri vers av frantic
Läst 408 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-06-01 02:32



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berör..
2013-02-20

    ej medlem längre
Lysande, helt enkelt!!! Önskar jag var i närheten av kvalitén i längre texter.
2011-09-13

  Jean-Michel Orblin
instämmer
Vackert mystisk på nåt sätt
2010-09-01

  Miss Mod
Verkligen sant, allt är så annorlunda på natten.
2010-06-05

  Regular
finstämd och välformulerad

"alla nattens timmar
ljuset som flämtar
tassen som krafsar"

applåd
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

frantic
frantic